Снимка PexelsИма нови кандидат - членки за ЕС. Президентите на Украйна,

...
Снимка PexelsИма нови кандидат - членки за ЕС. Президентите на Украйна,
Коментари Харесай

Три държави заявиха желание да влязат в ЕС

Снимка Pexels

Има нови претендент - членки за Европейски Съюз. Президентите на Украйна, Грузия и Молдова подписаха в Батуми декларация, с която декларират непоколебимия блян на своите страни за присъединение към Европейския съюз, заяви радио " Свободна Европа ", написа.

Държавните глави на Украйна - Володимир Зеленски, на Грузия - Саломе Зурабишвили, и на Молдова - Мая Санду, декларират в документа, че европейската вероятност е мощен тласък за трите страни да продължат да организират по-дълбоки промени.

" Потвърждаваме непоколебимата си отдаденост в процеса на консолидиране в Европейския съюз и организираме сложни промени за подсилване на нашите демократични институции и хармонизиране на нашето законодателство с основните детайли на правото на Европейски Съюз ", се споделя в декларацията от Батумската среща.

Трите страни възнамеряват да продължат съдействието си с европейските институции, да развиват зона за свободна търговия и в същото време да се интегрират в пазара на Европейски Съюз.

" Между нашите страни има доста общо, само че основното е, че не желаеме да се връщаме в предишното. Готови сме да се борим за нашето европейско бъдеще. Ние поехме ангажимент да се поддържаме взаимно. " - означи президентът на Грузия Саломе Зурабишвили.

В Батумската декларация се споделя още, че Украйна, Грузия и Молдова имат желание да продължат присъединяване си в програмата " Източно партньорство " и са подготвени да дефинират общи цели, с цел да засилят политическия разговор и отрасловата интеграция с Европейски Съюз, изключително в сферите на превоза, енергетиката, цифровите трансформации, зелената стопанска система, законодателството и вътрешните работи, стратегическите връзки и опазването на здравето.

Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел поддържа концепцията и заяви, че Европейски Съюз възнамерява " невиждан капиталов пакет " за трите страни на сумата от 2.3 милиарда евро с " капацитет да се активизират до 17 милиарда евро във тип на държавни и частни вложения в района ".

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР